Dec 30, 2010

LOL: Status Facebook yang gila gila...


Gatal tangan buat facebook merapu~
Bila xda benda korang nak buat~ buat la kat facebook..hehe
Nak post camni..tapi ragu2 pla ..hehe
kongsi ngan korang la...


---------------------------------

Apasal baca status orang ni?? Penyibuk!

---------------------------------

Ingat nama kat atas ni...  letak nama anak korang camni...

---------------------------------

Percaya atau tidak, saya boleh agak apa yang korang tengah buat.. BACA STATUS AKU!

---------------------------------

Dec 28, 2010

2 masalah besar Facebook yang tak pernah selesai



Hate bug~~ spam
Awas penguna Facebook!!
Makin hebat facebook ni, makin hebat gak masalah dier....masalah bertimbun dari para pekerja FB ni bertungkus lumus selesaikan problem ~ tapi DUA ni je yg x selesai2, sejak mula2 facebook ditubuhkan,..
cuma baca je kat baca ni...

Update lagi!! =.="


Sob T.T  penat tau..adoiii

Aiyahhh..ingat nak pertahankan rupa blog slama sebulan ke setahun ke...
tapi x leh~ ramai makcik, pakcik,(panggil dorang makcik,pakcik sebab membebel tak abis2)
beri "dorongan" pasal background la..ada yang tak kena laa... terpaksa gak aku tukar rupa dan upgrade lagi blog ni...

Tapi best gak dorang ni, dapat banyak ilham~ hehe...Smiley + Sky~ padan gak ekk...kan kan??

mari kita tengok apa yang baru kat blog ni...

Dec 27, 2010

When i ask Zint~

Huhuh...sedikit biodata tentang Zint~ (Gempakstarz™)
kelakar gak bila tanya dia  ni~




Sedikit pasal Zint~

Dec 25, 2010

Aksi kartun yang betul-betul wujud


Masa kecil2 dulu tengok Dragonball, perghh terpengaruh aku dibuat nya..sebelum pergi sekolah,
buat rambut berdiri ala-ala saiyan (rambut emas terpacak cam goku..) hahaha..tapi x leh...rambut pendek.. XD
Makin meningkat umur, makin banyak pula kartun yang serupa cam Dragonball ni, cam Naruto, Onepiece dan macam2 lagi...

Korang pernah terfikir tak~ some aksi dorang ini mungkin benar-benar wujud..mari kita review sikit..

Dec 23, 2010

Sabar je la Mark Zuckerberg.

              i                                 
Berrhhh... sebut je Mark Zuckerberg , tros  ~Facebook! sebut je automatik CHeck akaun facebook korang kan..haha
Movie The Social Network, mengisahkan cam na tercipta nya Facebook ni... btol ke Kisah dia cam ni??
Klo korang dah tgk movie ni, mesti kagum punyer kat Mark Zuckerberg (MZ..panggil senang skit) (Founder & Chief Executive Officer).
Btol ke crita tuu?? Sian MZ~ dlm movie tu, dia di reject leh pompuan~ 

Dec 22, 2010

Kesilapan Avatar: The Last AirBender anime??

Sebut je "Avatar: The last airbender" ni mesti semua tahu kan?? yeahhh... Cerita ni memang best, dah 3 kali saya tonton, masih juga, tak jemu-jemu...hahaha.. (minat punya pasal...)
Why you look so serious?? (takut aku)
Jalan cerita dan ending dia memang balance dan perfect~ nampak cam takda cacat laa...
 tapi saya terperasan satu benda yang buat saya pening sikit~ (apa dia tuu?? cakap banyak pula...cakap je la terus)

Dec 20, 2010

Jinggal~ Jinggal~~

Merry Christmas...

video
                                     Hoho...Xmas song punjabi version dehh.. Heyy jinggal bell~


Together sing this song..haha
           
                          Jingle, Jingle~
                          Jingle, Jingle~
                          Jingle Bell, Jingle Bell ~  Jingle, Jingle~ hey!hey!
                          Jingle Bell, Jingle Bell ~  Jingle, Jingle~ Arhh!


Dec 18, 2010

Upgrade daaaa..

Just use Smiley as my logo here...hahaha..... Hi!
haha...akhirnya ada gak masa utk upgrade blog ni... masa free pkul 3.50am~ masa yg x sibuk dan tenang.. xD
Sapa yg penah masuk blog sy sebelum mesti tau la cam na rupa blog saya yg dlu~ haha...mmg kelakar... cam pondok usang utk tunggu durian jatuh ~

skang sy dah puas ati dah... dah tambah beberapa application utk blog ni..  (tu pun nak seronok...)

ok sy gitau apa menda saya mengarut ni...

Dec 17, 2010

KLWMBC 2010 !! Back in action~



Yappss... its back.. KLWMBC~ Kuala Lumpur World Marching Band Competition 2010...

Dec 11, 2010

LOL Ciptaan Jepun~

Time kecik2 dlu, punya laa kagum ngan ciptaan jepun ni... kena pla kat Malaysia ni melambak gadget / brg2 dari jepun...tapi x smua ciptaan nya ada kat negara kita ni... kenapa ek??
Mari kita tgk barang2 jepun yg x da kat Malaysia ni..

Alat penyusuan bayi~ khas utk laki n pompuan( yg xda susu..haha).. xkira umo, pangkat,darjat ~ smua leh pakai benda ni..huhu~ x masuk pasaran Malaysia sbab Bayi x elok minum susu tepung, gipun nnti bayi x pat beza mana satu Emak atau Ayah? haha...

Dec 9, 2010

OMG PAyung Idaman KU

Tengah sibuk round Bukit Bintang, nak beli baju ~ terjumpa la satu kedai ni... kedai perhiasan dan gift, tp ada jual samurai.. gila ke apa ni? ..Masuk la kat kedai tuu tgk2, mana tau ada yg dpt tarik perhatian sy. (yelah poket tgh kembung..hahaha),. Balik kat samurai tuu... tgk la btol2.. tgk kat tag harga gergasi Samurai tuu ~ mak aiii murah gakk - RM59.90 (WTFFF!!! slalu jumpa samurai harga beratus2.. mata aku ni dah rabun ke?)

Dlm ati ni nak beli je, tp klo beli ni kompom x beli baju, beli singlet cukup laaa...  (xpa~simpan hasrat dlu)
then tiba2 member aku ckp ar tuu payung laa! (sekali lagi, aku terkejut WTFFF!!!!)
sekali lagi pi tgk Samurai tuu (padahal dah kuar kedai tuu..masuk balik.~ x malu tol)...
mmg sah! ni la PAYUNG SAMURAI yg aku pernah dgr seblom ni...x sangka kat Malaysia ada benda ni..
ya.. ni la dia PAYUNG SAMURAI!!! (ckp cam doraemon)
PAYUNG SAMURAI / SAMURAI UMBRELLA

Dec 8, 2010

Windows 7 Starter xda Personalize??

 
Adat la Windows 7 starter xda Personalize~
Edition windows ni memang khas untuk netbook~ beli netbook baru jer, komfem si penjual akan kasi
Windows 7 Starter, sebab Edition ni btol2 sesuai utk Netbook dan sewaktu dengannya (laptop berRAM or berkuasa rendah laa..**bahasa mudah..haha )..

Saya dah selidiK try kat netbook member~ Windows Seven Home premium atau Ultimate kurang sesuai utk netbook, sebab ia akan hang* or lagging skit.. bergantung pada si pengguna nya la...klo x nak lagging, korang upgrade la RAM ke harddisk ke (klo dpt la...haha)

Orait .. balik pada tajuk... Sekarang saya beritahu korang camna nak buat supaya korang leh letak wallpaper dri gambar hakmilik kekal korang tuu...