Dec 30, 2010

LOL: Status Facebook yang gila gila...


Gatal tangan buat facebook merapu~
Bila xda benda korang nak buat~ buat la kat facebook..hehe
Nak post camni..tapi ragu2 pla ..hehe
kongsi ngan korang la...


---------------------------------

Apasal baca status orang ni?? Penyibuk!

---------------------------------

Ingat nama kat atas ni...  letak nama anak korang camni...

---------------------------------

Percaya atau tidak, saya boleh agak apa yang korang tengah buat.. BACA STATUS AKU!

---------------------------------

Dec 28, 2010

2 masalah besar Facebook yang tak pernah selesai



Hate bug~~ spam
Awas penguna Facebook!!
Makin hebat facebook ni, makin hebat gak masalah dier....masalah bertimbun dari para pekerja FB ni bertungkus lumus selesaikan problem ~ tapi DUA ni je yg x selesai2, sejak mula2 facebook ditubuhkan,..
cuma baca je kat baca ni...

Update lagi!! =.="


Sob T.T  penat tau..adoiii

Aiyahhh..ingat nak pertahankan rupa blog slama sebulan ke setahun ke...
tapi x leh~ ramai makcik, pakcik,(panggil dorang makcik,pakcik sebab membebel tak abis2)
beri "dorongan" pasal background la..ada yang tak kena laa... terpaksa gak aku tukar rupa dan upgrade lagi blog ni...

Tapi best gak dorang ni, dapat banyak ilham~ hehe...Smiley + Sky~ padan gak ekk...kan kan??

mari kita tengok apa yang baru kat blog ni...

Dec 27, 2010

When i ask Zint~

Huhuh...sedikit biodata tentang Zint~ (Gempakstarz™)
kelakar gak bila tanya dia  ni~




Sedikit pasal Zint~

Dec 25, 2010

Aksi kartun yang betul-betul wujud


Masa kecil2 dulu tengok Dragonball, perghh terpengaruh aku dibuat nya..sebelum pergi sekolah,
buat rambut berdiri ala-ala saiyan (rambut emas terpacak cam goku..) hahaha..tapi x leh...rambut pendek.. XD
Makin meningkat umur, makin banyak pula kartun yang serupa cam Dragonball ni, cam Naruto, Onepiece dan macam2 lagi...

Korang pernah terfikir tak~ some aksi dorang ini mungkin benar-benar wujud..mari kita review sikit..

Dec 23, 2010

Sabar je la Mark Zuckerberg.

              i                                 
Berrhhh... sebut je Mark Zuckerberg , tros  ~Facebook! sebut je automatik CHeck akaun facebook korang kan..haha
Movie The Social Network, mengisahkan cam na tercipta nya Facebook ni... btol ke Kisah dia cam ni??
Klo korang dah tgk movie ni, mesti kagum punyer kat Mark Zuckerberg (MZ..panggil senang skit) (Founder & Chief Executive Officer).
Btol ke crita tuu?? Sian MZ~ dlm movie tu, dia di reject leh pompuan~ 

Dec 22, 2010

Kesilapan Avatar: The Last AirBender anime??

Sebut je "Avatar: The last airbender" ni mesti semua tahu kan?? yeahhh... Cerita ni memang best, dah 3 kali saya tonton, masih juga, tak jemu-jemu...hahaha.. (minat punya pasal...)
Why you look so serious?? (takut aku)
Jalan cerita dan ending dia memang balance dan perfect~ nampak cam takda cacat laa...
 tapi saya terperasan satu benda yang buat saya pening sikit~ (apa dia tuu?? cakap banyak pula...cakap je la terus)

Dec 20, 2010

Jinggal~ Jinggal~~

Merry Christmas...

video
                                     Hoho...Xmas song punjabi version dehh.. Heyy jinggal bell~


Together sing this song..haha
           
                          Jingle, Jingle~
                          Jingle, Jingle~
                          Jingle Bell, Jingle Bell ~  Jingle, Jingle~ hey!hey!
                          Jingle Bell, Jingle Bell ~  Jingle, Jingle~ Arhh!


Dec 18, 2010

Upgrade daaaa..

Just use Smiley as my logo here...hahaha..... Hi!
haha...akhirnya ada gak masa utk upgrade blog ni... masa free pkul 3.50am~ masa yg x sibuk dan tenang.. xD
Sapa yg penah masuk blog sy sebelum mesti tau la cam na rupa blog saya yg dlu~ haha...mmg kelakar... cam pondok usang utk tunggu durian jatuh ~

skang sy dah puas ati dah... dah tambah beberapa application utk blog ni..  (tu pun nak seronok...)

ok sy gitau apa menda saya mengarut ni...

Dec 17, 2010

KLWMBC 2010 !! Back in action~



Yappss... its back.. KLWMBC~ Kuala Lumpur World Marching Band Competition 2010...

Dec 11, 2010

LOL Ciptaan Jepun~

Time kecik2 dlu, punya laa kagum ngan ciptaan jepun ni... kena pla kat Malaysia ni melambak gadget / brg2 dari jepun...tapi x smua ciptaan nya ada kat negara kita ni... kenapa ek??
Mari kita tgk barang2 jepun yg x da kat Malaysia ni..

Alat penyusuan bayi~ khas utk laki n pompuan( yg xda susu..haha).. xkira umo, pangkat,darjat ~ smua leh pakai benda ni..huhu~ x masuk pasaran Malaysia sbab Bayi x elok minum susu tepung, gipun nnti bayi x pat beza mana satu Emak atau Ayah? haha...

Dec 9, 2010

OMG PAyung Idaman KU

Tengah sibuk round Bukit Bintang, nak beli baju ~ terjumpa la satu kedai ni... kedai perhiasan dan gift, tp ada jual samurai.. gila ke apa ni? ..Masuk la kat kedai tuu tgk2, mana tau ada yg dpt tarik perhatian sy. (yelah poket tgh kembung..hahaha),. Balik kat samurai tuu... tgk la btol2.. tgk kat tag harga gergasi Samurai tuu ~ mak aiii murah gakk - RM59.90 (WTFFF!!! slalu jumpa samurai harga beratus2.. mata aku ni dah rabun ke?)

Dlm ati ni nak beli je, tp klo beli ni kompom x beli baju, beli singlet cukup laaa...  (xpa~simpan hasrat dlu)
then tiba2 member aku ckp ar tuu payung laa! (sekali lagi, aku terkejut WTFFF!!!!)
sekali lagi pi tgk Samurai tuu (padahal dah kuar kedai tuu..masuk balik.~ x malu tol)...
mmg sah! ni la PAYUNG SAMURAI yg aku pernah dgr seblom ni...x sangka kat Malaysia ada benda ni..
ya.. ni la dia PAYUNG SAMURAI!!! (ckp cam doraemon)
PAYUNG SAMURAI / SAMURAI UMBRELLA

Dec 8, 2010

Windows 7 Starter xda Personalize??

 
Adat la Windows 7 starter xda Personalize~
Edition windows ni memang khas untuk netbook~ beli netbook baru jer, komfem si penjual akan kasi
Windows 7 Starter, sebab Edition ni btol2 sesuai utk Netbook dan sewaktu dengannya (laptop berRAM or berkuasa rendah laa..**bahasa mudah..haha )..

Saya dah selidiK try kat netbook member~ Windows Seven Home premium atau Ultimate kurang sesuai utk netbook, sebab ia akan hang* or lagging skit.. bergantung pada si pengguna nya la...klo x nak lagging, korang upgrade la RAM ke harddisk ke (klo dpt la...haha)

Orait .. balik pada tajuk... Sekarang saya beritahu korang camna nak buat supaya korang leh letak wallpaper dri gambar hakmilik kekal korang tuu...

Oct 30, 2010

Making Your own Ragnarok Online Starter

Specially for Ragnarok Online players / GameMaster
Do you want make like this one by yourself??
Ragnarok Online (RO) starter
Yeahhh... Now i will teach you how to make like this one~

Oct 28, 2010

Bakar CD korang ~

Main-main je lahh..hahah... orait.. panduan kali ni saya sengaja buat bahasa melayu~ senang skit...
ni kwan nak tau pasal masukkan gambar atau file dlm CD/DVD... ok..
ni cara nya... Korang kena download Nero dlu... dlm Laptop sy ni ~ sy pki Nero 8..
jadi korang cari la yg sama cam aku ke~ nak yg latest Nero...

Lepas download dan Install masuk laptop/PC korang, korang run "Nero StartSmart"
Ni lah Nero StartSmart..korang pki ni senang skit...
Pastu ikut langkah ni..~~

Oct 24, 2010

Make your Ads

 Hello all~~ got new request...  "How to make Ads just like yours~?"
if u scroll down~ here my ads., i make it for promote other link...
My OTHER LINK section
      
How to make just like this??
Heres the code~

Oct 18, 2010

Make your own animated pic.

Hello all.
Look at this pic...~

 Do you ever think to create animated picture like this one^ for your blog or forum?? Do you wanna know how to create it? Let me teach use how to do it~!

Oct 1, 2010

MOvie Download

Yaps...another question "Where that can i download free movie?"
Well, i suggest u all to visit this URL : http://www.dl4all.com/movies/


just check it out...then u know it...

Tutorial to download this movie.

Sep 29, 2010

PC problem: Not genuine Windows?


RemoveWAT - An entirely Windows contained activation solution. 


Every week my friends keep asking me~ "why my wallpaper black and have genuine notice?"
yeah...here's the solution for all my friends.. i know this is illegal.. I'm introduce u all RemoveWAT...
please read this all..
WORKS ON ALL EDITIONS OF 7/R2

NOT FOR VISTA/ORIGINAL SERVER 2008!

Sep 6, 2010

SELAMAT HARI RAYA!!

fuhhh~ Tinggal berapa hari lagi, dah nak raya... baju raya x beli gi~ aiyak~ XD
dah lama x online, ~ mcam2 benda kena buat, assignment melambaK cam Crocs kat uptown~..
sepanjang x berblogger ni,macam2 benda jadi kat sy~
1. Tgh best dah layan facebook smbil berbuka posa ni, tiba2 "Zuuppp"~ laptop terpadam.. mak ai, asal laptop ni? gabra..hahaha check punya check rupanya adapter lappy aku terputus sbab terpijak leh kaki krusi tmpat sy duduk... T.T (ni gak la alasan sy x online blog utk bulan ni..)
2. Broadband celcom aku yg "terbaekkk"~kononnya dah la tulis no 1 laa, The Right Choice~ line cam dlm gua.. dah la dok tgh bndar KL...sLOww (sblom ni laju je tenet celcom ni..dah ramai guna jadi slow..) .

Aug 13, 2010

CleverBot~

Bosan2 meh berborak ngan Bot~ (maksud Bot, cari sndiri kat wikipedia..hahaha..)


antara perbualan org bosan~  memang kelakar laa...haha


Zaman Teknologi Tinggi

wow.. tak tahu nak cakap apa... kamu tengok lah sendiri perkembangan dunia kita ni..

Sony PSP

Sebut je PSP (PlayStation Portable), mesti korang dah tau fungsi nya kan??  tp ni kira paling hebat setakat ni..bukan takat leh main game~ fungsi PSP ni gak sama cam Handphone. calling, internet, bluetooth, camera dan lain-lain. Ya.... ni lah dia Sony PSP versi Smartphone (nama gadget ni blom diberikan lagi..).. Dijangka keluar tahun depan (2011)

Top Famous Free Games Download Site

Here some link 4 free download game ~
1. MyPlayCity
2. Gametop
3. DownloadFreeGames
4. Games2download
5. GameHouse

here link 2 review the latest game on EArth!!
 http://www.pcgametrek.com/

**request from Tiada Nama @ 3c-ChitChatComment

Aug 12, 2010

Soalan Pelik, Jawapan Cerdik


Seorang guru, Cikgu Murni (Umur: 22) menghadapi masalah dengan salah
seorang muridnya (Abu). Lalu guru ini bertanya kepada murid tersebut :
"Apa sebenarnya masalah awak, Abu?"
Lalu Abu menjawab, "Saya terlalu cerdik untuk berada di darjah 4,
kakak saya menduduki UPSR dan saya lebih cerdik dari dia, maka saya
seharusnya berada di tempat yang sama juga!".

Cikgu Murni dah tak tertahan. Dia bawa Abu ke pejabat pengetua.
Sementara Abu menunggu di ruang tamu,

Aug 7, 2010

Nyam..nyam~ Halal ke Haram ek??

Tgh mkn2 jajan~ tiba2 tpkir pasal benda ni.. best2 mengunyah tu sambil belek bungkusan kropok ni~
makan punya makan (nmpak logo halal, sedangkan tulisan cina byk kat bungkusan tp tulisan jawi xda pla..jeng jeng~ tmbh2 pla "Ramuan: bla,bla, Pewarna dan perasa diluluskan - E110" ...

E110,E112,E447 whatever la~ benda ni mmg kecoh dlu...siap masuk news pla tu.. tp ending x tau cam na~  (mybe ada kot, mungkin aku je x prasan..haha) ...

Buat balik research la konon ni~

Aug 5, 2010

Tekken Movie - 5 august~

Nak tgk Tekken yg tgh hangat di pasaran skang ni??

"Yes... I am Jin Kazama..And i will fight for all"

korang leh click link kat bawah ni~

Jul 31, 2010

Windows trick that i know...

ITS TIME FOR SHARING~
Some Windows trick tht mybe ur fren dunno about tiZ~ hehehe
try it...[ni for beginner la kiranya~, yg mmg tau tu xyah ckp besar, :P ilmu utk kongsi, xyah kedekut kan.haha]

1) High Contrast Windows - (SHIFT+ALT+PRINTSCREEN/PRTSC) then click ok.. uR Pc/notebook become highcontrast~ what is high contrast? try la.. [nak ubah balik tekan benda sama~]
2) Desktop Shortcut - (WINDOWS[left of ALT]+ D )  this is shortcut to Show Desktop. 
3) Windows Explorer / My Computer shortcut - (WINDOWS + E)
4) FullScreen View - (F11) for Resize ur windows explorer and internet browser

Jul 28, 2010

Lagi Masalah Windows 7...~Laptop Problem


So far, i use this OS ~ Windows 7..yes... SEVEN.. not XP..not Vista...
Setiap bulan , my fren antar laptop repair, format, mcm2 la~
dah complete, setahun guna ni Seven~
mcm2 problem..tp leh control gi..
tapi masalah yg baru yg pasti kbykan org x tau & x prasan..

Jul 24, 2010

So happY

Little despondent...why?
Bcoz y ar, other country like US, Canada and German already release "The Last airbender" at cinema but not in Malaysia...sigh~  But i dont care now because i hv The last airbender Movie dvd~ hahahaha... i buy tht dvd at 20 july 2010 but tht movie show at cinema at 5 august~ lol ^_^


And Movie, "Grown ups"  (showing now, at other countries except Malaysia at 12 august) ~ i hv tht DVD movie too...wuahahaha....

Fuh...semBuh dari demam.

Fuh..sorry guys.. lama x post blog.
Demam seminggu ohhh...nasib baik dah sembuh~ cuma ada batuk skit je ~ siap ada kahak kuning2..hahaha
nak tgk x? kang sy upload :P

. Ni crita nak kongsi apa yg jadi kat sy pada mlm sblom sy sakit trok, (mmg sedia demam k) ..mlm tu, sblom kepala aku meletup baik aku masuk tido..time mau tido tu ,ada la satu mangkuk ni kaco sy tido,

Jun 6, 2010

Betul ke Crocs buat ni??

Seperti korang telah tahu, isu crocs jadikan nama Allah dlm jawi kat logo dia.
cam gmbr kat bawah..
Biar betul?! 

Jun 3, 2010

Kelebihan Make-Up

           Myspace, Twitter, Facebook dan lain2 mmg boleh diharap~ hahaha... boleh berkenalan ngan pompuan @ lelaki tanpa perlu bertemu...    Tgk profile dan gambar dah cukup utk tarik perhatian ~ huh..
            Yg boy kira adatlah cari pompuan~ jadi cmana dorang pilih? Majoriti mesti pilih yg lawa kan~
Lain org lain selera~   yg girl, apa lagi cepat2 lah bersiap utk amik gmbr tuk' upload kat blog masing2..  Yeah  mari saya tunjuk sikit transformasi org2 pompuan ni,,

Rupa asal ~  Cun x??

Jun 2, 2010

LoL : The misspelled tattoo

hahaha...Just read la then u will laugh...


                                                        I'm amsome?? or I'm Awesome

                                                    Double M laaa broo...hahaha..

Jun 1, 2010

Kenapa perempuan ambik gambar bahagian muka je ??

kenapa perempuan ambik gambar bahagian muka je ??

Nak tahu kenapa perempuan ambik gambar bahagian muka je..Tengok gambar Kat bawah hehehe

Minat ku kat komiK makiN menJadi-jaDi



..
Dulu waktu zaman sekolah menengah, saya cuma baca Koleksi Under18(karya Zint) dan Dik Cerdas (Shinchan : Yoshito Usui). Minat tu cuma sekadar minat (blom tahap Kaki manga). Beli komik pun cuma 2 kali sebulan..


With Zint!!
             Semenjak jejakkan kaki ke Kuala Lumpur ni, semua nya bertukar~~ dengan jauh dari mak ngan ayah, duit saku yang tak penah kurang, yg paling best jumpa ngan Zint (Gempakstarz) [pic kat atas] , ngan KL ni byk ngan event cam cosplayer competition, comic festival ,macam2 la...Secara automatiK , sy bertukar (cam transformer pla) jadi Comic Addicter..LoL..time free je komik, time makan je , komik...smpai melepaskan hajat pun , komik..(hahaha) .

1am on 1st Jun

So far, sy bru post 2 (rujuk kat kanan, May (2) tab)..
Punya la terkejut~ sempat gak post 2 tajuk ni...
start wat blogger ni pkul 11.30pm  @ 31may~
lol... Walaupun ngan muka mengantuk ni~
saya akan cuba post n sesuatu yg sy leh kongsi ngan korang semua.
.


______

May 31, 2010

WataK Animasi ngan kengKawaN Ku..

Antara "jenis" kawan2 yg sy dah kenaL...mesti korang pun ada gak kan?

1. Jenis kelakar - mmg suka kawan cam ni, biar pon org lain fikir dia ni sorang yang "mereng", sy still bleh "masuk" ngan dia...haha... mmg sebati dlm jiwa dah ngan kawan camni...cam Patrick Star!!

2. Happy-go-Lucky - Cam wataK Spongebob Squarepants, klo korang tgk crita ni, mesti faham maksud saya kan..hahaha...kawan camni sy btol2 suka... dlm kepala cuma ada perkataan ni, "ENJOY UR LIFE"..


3. Cam "Cuaca" - perumpamaan je~ kawan cam ni pun ada gak..cam cuaca~ kejap panas, mendung, nyaman, hujan,.. cam tu la~ kawan sy ni mmg suka ikut emosi dia ja...Bila time ok, Ok sangat2 la dia tu... Bila KO, paham2 la... Mmg takdir kot, dia slalu jadi mangsa kena-sakat oleh kawan2 sy yg lain (termasuk sy) haha..Betol2 serupa cam Donald duck...
4. Murai - "cakap, cakap, cakap" x reti nak dok diam....perghh kadang2 rimas gak ada kawan cam ni...mulut pun kadang2 "berbisa" cam ada ular tedung kat bibir dia tuu...tapi sunyi pula bila dia x da....pening gak~ (dia ni leh wat sy pening .. biar pon dia ada ke x)

Kadang-Kadang~

Kadang-kadang rasa boring pla,
kadang-kadang rasa cam nak share something pula,
Kadang-kadang tangan rasa cam nak menaip tanpa henti pula,
Kadang-Kadang rasa macam nak buat blog,
Jadi, ni lah masa nya saya mula jadi Blogger boy..hahaha

Sebelum ni, penah buat blog kat wordpress~ tupun masa form3..